Notice: Undefined offset: 34 in /var/www/html/portal/libraries/src/Access/Access.php on line 608

Notice: Trying to get property of non-object in /var/www/html/portal/libraries/src/Access/Access.php on line 608

Notice: Undefined offset: 34 in /var/www/html/portal/libraries/src/Access/Access.php on line 613

Notice: Trying to get property of non-object in /var/www/html/portal/libraries/src/Access/Access.php on line 613

2023. évi egyházmegyei ultreya élménye

Az idei egyházmegyei ultreyát a nyár elején, júniusban tartottuk Gödöllőn. Több mint nyolcvanan összejöttünk. Nagy öröm volt, hogy sok régi cursillossal is találkoztunk, beszélgettünk, akiket már rég nem láttunk. A dunakeszi fiatal csapat nagyon hiányzott. Jól szervezett, élményekben és lelkiekben gazdag találkozó volt. Köszönjük a gödöllőiek lelkes szervező munkáját!
Így látja a napot és az előkészületeket egy fiatal munkatárs szervező Zorkóczy Zoli:

Váci Egyházmegyei Cursillo 2023 évi Ultreya
A szervezés az asszonyok munkája volt, mi férfiak jobbára csak az erőnket adtuk a helyszínek kialakításához.  Egyetlen megmagyarázhatatlan esettől eltekintve minden simán ment. Csütörtök este már úgy álltunk, hogy már csak 6 db asztalt kell lehozni az emeletről a földszintre. Péntek este pedig még 16 db asztalt és 47 széket kellett felhozni a pincéből a földszintre. Nem értettük, de azért nem estünk kétségbe. Szombat reggelre azután minden a helyére került. Az ultreya jelmondata: “Ugye lángolt a szívünk?” felett megjelent a színes Decolores! felirat és alatta a regisztrációs bizottság. Még felsöpörtük az udvart és már érkeztek is a résztvevők. 
Jó volt rátok nézni. A csillogó szemeitek kárpótlás volt az izgalomért, melyet a szervezők és a tanúságtevők éreztek az ambó mögött. A szentmise emelkedett hangulatban folyt, csodálatos zenekari kísérettel - hála a fótiaknak. Végig úgy éreztem jó nekünk itt lennünk. Ezután a cursillos közösség együtt fogyasztotta el az egyszerű, de finom ebédet és a rengeteg süteményt, amit hoztak. Gyorsan összeálltunk egy közös fényképre, miközben a fotográfus újra 80 csillogó és nevető szempárba nézhetett bele. Miután megalakultak a kiscsoportok, a vezetők megkapták a kérdéseket arról, hogy mire vagyunk képesek lángoló szíveinkkel, miben számíthat ránk Krisztus, és hogyan állunk az iránta való elköteleződéssel. A mi csoportunkban sokat és őszintén beszéltünk, sírtunk és nevettünk. Összefoglalókat is készítettünk, amiket a kiválasztottak a templomban megosztottak a nagy közösséggel. A hivatalos program papi áldással és egy rövid imával zárult, a 80 éves szülinapját ünneplő Beer Miklós püspökért.
Ezután már csak a pakolás takarítás következett, de erről nem tudok írni, mert egy
apostolság beszéd tervezetet hallgattunk meg a munkatársi közösséggel.
Decolores!

A cookie-k segítenek szolgáltatásaink biztosításában. Portálunk igénybevételével, ön beleegyezik a cookie-k használatába.