Újpesti Ultreya

A 2012 - es év utolsó szombatján egy áldott cursillos találkozó résztvevői lehettünk több mint 130-an Újpesten, az újpesti testvérek szervezésének, és Székely János Püspökatya áldásos vezetésének köszönhetően. 


A hatalmas terem néhány fokkal alacsonyabb hőmérsékletét hamar kiegyenlítette a testvéri szeretet melege, és Püspökatya lelket és elmét megmozgató gondolatkörei. Egy - egy téma után feltett kérdésekre kiscsoportokban adta meg mindenki a saját válaszát, mint például: Mit jelent neked Jézus Krisztus? Kik játszottak fontos szerepet hitre jutásodban? Így kaptunk értékes gondolatokat, lelki ajándékokat egymástól.
Püspökatyától a hit átadásával kapcsolatos témában különféle "harci technikákról" tanulhattunk, és különféle területeken való győzelemről, melynek első terepe az önmagunk felett való győzelem.
Püspök atya felhívta figyelmünket arra, hogy milyen fontos környezetünket úgy alakítani, hogy ott őszinteség legyen, és hitünket jobban megismerjük, mert úgy könnyebben és hatékonyabban át tudjuk adni.
A stílszerűen "színes és pompás" újpesti templomban Püspök atya celebrálta záró szentmisét, melynek végén megáldotta a jelen lévő családokat.
Nagy öröm és hála van a szívemben azért, hogy elhívtam egy Budapesten élő testvérnőt, aki itt ismerkedett meg először a cursilloval. Olyan szeretettel vették körül a budapesti testvérek, és hívták meg a lakhelyéhez legközelebbi csoportba, hogy ő örömmel mondott igent a folytatásra.
Köszönöm neked Uram, hogy ilyen széppé és örömtelivé tetted számunkra az elmúlt év utolsó szombatját, és köszönöm, hogy egy újabb testvérrel többen lettünk a cursillosok népes táborában.
De colores, Dúzs Magdi

 

A cookie-k segítenek szolgáltatásaink biztosításában. Portálunk igénybevételével, ön beleegyezik a cookie-k használatába.