2015. év elején megalakult a börtöncursillos titkárság:

Kedves Testvéreim!
2014. novemberében, Sátoraljaújhelyen, elindult hazánkban a börtöncursillo.
2015. év elején megalakult a börtöncursillos titkárság: lelkivezetője Orosz Árpád atya, világi koordinátorai Vágner Mihály és Berecz Balázs. Tagjai még: Hajdú Miklós atya, Mohos László, Draxler Ferenc, Takács Péter és Vatai Gyula.

 


2015-ben már 3 cursillott tartottunk: Márianosztrán, Balassagyarmaton, Vácon és további kettő következik: Sátoraljaújhely és Tiszalök a helyszínek.

A börtöncursillo célja, hogy a jelöltek találkozzanak önmagukkal, Krisztussal és a világgal és ezzel elinduljanak egy új úton, mely sikeres reintegrációjuk fontos része.
Tapasztaljuk, hogy az Evangélium hatása éppen olyan erős, mint az apostoli időkben.

Fontos, hogy a cursillos testvérek és közösségek tudjanak a börtöncursilloról és szándékuk szerint kapcsolódjanak is be.
Ezért egy 8 részből álló sorozatot indítunk el, Beszélgetések a börtöncursilloról címmel. Egy-egy rész 4-5 perc, nem sok, nem kevés, éppen annyi, amennyit egyszerre be lehet fogadni.

Az első részt itt tudjátok meghallgatni: Beszélgetések a börtöncursilloról - 1. rész - kezdetek

 

A harmadik részt itt tudjátok meghallgatni: Beszélgetések a börtöncursilloról - 3. rész - saját úton

A negyedik részt itt tudjátok meghallgatni: Beszélgetések a börtöncursilloról - 4. rész - több szálon fut a jelent 1.

Ez a 8 rész is olyan, mint a cséplőgép története, mely a rektor bevezetőjében elhangzik csütörtök este. Először csak részeket láttok, de legyetek türelemmel, a végére össze fog állni.

Szeretettel és harsány decoloresszel, a börtöncursillos titkárság nevében:

Berecz Balázs
világi koordinátor

A cookie-k segítenek szolgáltatásaink biztosításában. Portálunk igénybevételével, ön beleegyezik a cookie-k használatába.