Cursillos csoportok találkozója Gödöllõn

Augusztus 8-án, szombaton tartottuk a VÁCI EGYHÁZMEGYE CURSILLOS csoportjainak találkozóját, cursillos nyelven az I. VÁCIEGYHÁZMEGYEI ULTREYÁT.

  
Fény és Forrás 2009. szeptember

 

 

 

Egyházmegyénkben 5 évvel ezelõtt, 2004. decemberében tartottuk az elsõ cursillot, Beöthy Tamás jezsuita atya vezetésével. Azóta az egy­házmegye 36 településérõl több mint kétszázan vettek részt a cursillo ke­resztény hitünket megélõ és megerõsítõ három napján. A találkozóra 17 településrõl jöttek el a már mûködõ cursillos közössé­gek képviselõi, így közel százhatvanan ünnepelhettünk együtt. A szabadtéri ünnepi szentmisét nagy örömünkre Dr. Beer Miklós püs­pökatya mutatta be, Dr. Gyurkovics István és Molnár József atyákkal együtt. A szentbeszédben István atyánkat hallhattuk, majd püspök atya biztató szavait kaptuk útravalóul.

A Bense házaspárnak és a résztvevõk adakozásának köszönhetõ bõséges agape után jutott idõ kötetlen beszélgetésre is. Délután kiscsoportokban osztottuk meg Krisztus-élményeinket, a közös­ségben megtapasztalt szeretet gyümölcseit. Ezután minden csoportból valaki az egész közösséget megajándékozva, összefoglalta a beszélgeté­sek legfontosabb tapasztalatait. A gödöllõi napközis tábor - mert ott tartottuk a találkozót - ismét Istent dicsõítõ énekektõl zengett, mi pedig újra tapasztalhattuk, hogy a Krisztus egyházában Krisztussal és a Krisztust követõkkel megélt szeretetkapcso­lat csodálatosan megerõsít és valódi boldogságot ad mindenkinek, aki befogadja és éli ezt a szeretetet. Számunkra külön örömöt jelentett, hogy a résztvevõk egynegyede Gö­döllõ három plébániájáról jött el, s talán nemcsak azért, mert Gödöllõ adott helyet a találkozónak, hanem azért is, mert Krisztusban élõ és egymással is kapcsolatot tartó közösségeink vannak.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

F. Anna

 

 

 

 

 

 

 

 

A cookie-k segítenek szolgáltatásaink biztosításában. Portálunk igénybevételével, ön beleegyezik a cookie-k használatába.