Téli cursillók

Január 27-én a 4. férfi, és február 10-én a 6. nõi váci egyházmegyei sikeres cursillók befejezésérõl adhatok számot.
2004. óta szervezünk cursillókat a Váci Egyházmegyében, de a mozgalom népszerûsége egyre nagyobb.

Mutatja ezt az is, hogy a résztvevõk száma folyamatosan növekszik. Pl. a nõi részvétel 46 fõs rekord létszámú volt.
Különös fényt vitt a pénteki napba, hogy Dr. Beer Miklós püspök atya személyesen hallgatta meg az egyik elõadást, és utána együtt imádkozott a jelöltekkel, munkatásakkal és papokkal. Ez úton is köszönöm valamennyi testvérünk nevében, hogy püspök atya ilyen elõkelõ figyellemmel kíséri egyházmegyei lelkiségi munkálkodásunkat!
Nem hagyhatom szó nélkül azt a hatalmas segítséget sem, amelyet Juhász János alias Boxi atya Borsodbótárról, Tóth István atya Jászapátiból, és Mészáros Ferenc atya Miskolcról adott hozzá cursillónkhoz. Szintén köszönet mindazon atyáknak, akik meghallották püspök atya ajánló szavait, és jelölteket küldtek Máriabesnyõre. Jó lenne, hogyha a Váci Egyházmegyében minél több pap is résztvenne cursillókon, hogy késöbb saját egyházmegyénkbõl is kapnánk papi támogatást, és nem kellene más egyházmegyébõl várnunk egy-egy lelki vezetõt a három napra.
Nagy örömünkre szolgál, hogy támogatásukra, imaháttér biztosítására most is odaadó szívvel számíthattunk cursillós csoportokra, különösen köszönjük péceli, máriabesnyõi, fóti, gödöllõi kiscsoportjaink lelki támaszát.

Hihetetlen élmény volt a három nap zárása után látni az új cursillót végzettek arcán azt a feltöltekezett, krisztusi tekintetet, azt a lebegést, örömöt és jókedvet, amelyt csak a cursilló három napja tud adni.
Kérem a Szentlélek segítségét, árasszon annyi  kegyelmet újoncainkra, hogy a kapott útravaló szerinti könnyed lélekkel tudjanak teljes életet élni!

A cookie-k segítenek szolgáltatásaink biztosításában. Portálunk igénybevételével, ön beleegyezik a cookie-k használatába.