Ultreya 2012.03.03. Gödöllõ

Március 3-án, szombaton, mi egyhónaposak, és egy és többéves cursillósok egy csodálatos Ultreyán vettünk részt Gödöllõn. Még a napsütés is kellemesebbé tette az utazásunkat, találkozásunkat. A Jóisten már a nap összes melengetõ sugarával is küldte nekünk az Õ mosolyát, mintegy megerõsítésként: „ Én veletek vagyok……”

A szentmise elõtt kb. negyed órával értünk oda, így alkalmunk volt csoporttársainkkal, ismerõseinkkel, találkozni, néhány szót váltani, örülni egymásnak. 11 órától Rolik Robi atya, kedves cursillós papunk, barátunk, egy olyan szentmisét mutatott be, amibõl újra feltöltõdhettünk, feltölthettük szeretettankjainkat és a lámpásainkba olajat vehettünk. Erõt és bíztatást meríthettünk az eljövendõ esetlegesen nehezebb napokra, az elõttünk álló feladatok teljesítéséhez. Jézus szeretetének igazi példáját hallottuk az evangéliumhoz kapcsolódó történetbõl is, mint ahogy az atya az evangéliumi magyarázatából is kiemelte, hogy az egyetlen és utolsó fegyverünk mindennel és mindenkivel szemben csak a szeretet maradhat! Köszönjük Robi atya! Szép énekek emelték a szentmise jó hangulatát, amit közösen, nagy örömmel énekeltünk. Az „útravalós” szentmise után helyben is fogyaszthattunk finomságokat az agapén. Utána férfi testvéreink, a fönti teremben, mi pedig a lenti közösségi teremben körbeültünk, és mindenki elmondhatta, õszinte, nyílt légkörben, hogy hogyan telik az örök 4. nap. Öröm volt hallgatni, hogy a Cursillóról hozott szeretet a szívünkben hogyan munkálkodik: mennyi boldogság forrása és hogyan segít át a nehezebb napokon. Búcsúzáskor már a következõ találkozóról beszélgettünk, ami nyáron Egerben, majd Aszódon lesz. Hálás szívvel köszönjük a Jóistennek ezt a napsugaras, vidám, tartalmas és nem utolsó sorban, megerõsítõ napot! DeColores Simonyiné Erzsi

A cookie-k segítenek szolgáltatásaink biztosításában. Portálunk igénybevételével, ön beleegyezik a cookie-k használatába.