REGIONÁLIS CURSILLÓS TALÁLKOZÓ

Október 13.
REGIONÁLIS CURSILLÓS TALÁLKOZÓ
Alsónémedi-Kiskunlacháza

Halottak napja elõtt, októberben az embert megrohanja a múlt, az emlékek, a gyerekkor, a család…édesanya… Az Isten Fia emberré lett, egy közülünk, akit szintén megérintettek a feltörõ emlékek, érzések. Neki is van családja, gyerekkora, …édesanyja, Szûz Mária.

Ki nekünk az áldott emlékû asszony, a Szent Szûz? A közbenjárónk, akihez bármikor szólhatunk. Földi zarándokutaink egyik célja. Oltalom helye, enyhülést hozó. A család pártfogója, otthonteremtõ. Nehéz helyzeteinket elfogadni segítõ…Aki mindig Fiára mutat: „Tegyetek meg mindent, amit csak mond!” (János 2,5)
Rózsafüzér királynõje október hónapban a szentolvasó által elmélyíti bennünk a Megváltóról szóló hitigazságokat. Ez történt velünk is a cursillós találkozón, amelyen jó ismerõsként, imádkozó és ünneplõ vidám közösségként találkoztunk újra. Együtt imádkozta 23 „lélekben fiatal” a rózsafüzért és beszélgetett az említett gondolatokról.
Köszönjük a némedi vendéglátók kedvességét, õszinteségét, barátságát. Az igényes és meleg közösségi házat, a terített asztalt. A plébánosuk, Imre atya bátorító szavait.
Találkozunk a karácsonyi készület alkalmával az adventben nálunk!

       Kiskunlacházi Cursillós Közösség

 

A cookie-k segítenek szolgáltatásaink biztosításában. Portálunk igénybevételével, ön beleegyezik a cookie-k használatába.